2010. február 19., péntek

Mi a sikeres weblaphoz vezető út?

Mi a sikeres weblap recept? Mit ne alkalmazzál a weblapodon, hogy látogatóid tovább maradjanak.!

Ha én  azt tudnám! :-)  Na csak vicceltem, de megoszlanak a  vélemények ebben is mint minden másban. Én az alábbiak mellett érvelek.


Sikeres weblapot azzal érhetünk el, ha konkrét tartalommal töltjük fel.Tehát amit a linkre tettünk kulcsszót és vonzó értékes mondatot az arra kattintó látogató elvárhat a weblapunktól.  Nem elég egyszer elmondani, mert sajnos a link regisztrációknál sokan hajlamosak mást is feltenni a linkre, hogy azzal is látogatót vonzzanak a weblapjukra. Ennek nem sok értelme van, mert a látogató azonnal visszafordul, mihelyt látja, hogy nincs semmi köze a weblapnak ahhoz amire rákattintott.


Mindent a tartalomra kell kiélezni, amely a legjobb eszköz, amivel egy honlapot sikeressé lehet tenni.
Minden hiába és kárba vesztegett energia a legújabb programozási trükkökkel, a csillogó-villogó grafikával, hanggal és  animációval felépített weblap. Ha a honlapon nincs az a tartalom, ami érdekelné a látogatókat, akkor hamar elmennek és soha nem jönnek vissza.

A szöveges tartalom mellet lehet természetesen (kép, videó, hang anyag is ami még érdekesebbé és vonzóbbá teszi a honlapodat, de csak módjával) a lényeges tartalomról ne  vonjuk el  a látogató figyelmét. Azt lássa meg először a weblapon amiért jött, ha elvonjuk a figyelmét akkor előfordulhat, hogy tovább fog állni. Vagy miután feleszmél, hogy mást lát mint amiért jött keresni kezdi a weblapodon amiért jött, ha szerencséd van hamar megtalálja és nem adja fel. De ha nehezen találja meg akkor megint nagyon nagy a valószínűsége, hogy tovább áll.

Néhány nagyon fontos és lényeges dolog amikre ügyelned kell!!
1,- Ne használj a weblapodon 2-nél több betűtípust egy oldalon belül és lehetőleg ne legyenek dőlt betűvel  írva a mondataid.
2,- Ne használj 3-nál több szint az oldaladon.
3,- Törekedj weblapodon az szolid designre és az egyszerűségre.
4,- A szövegeket tagoltan helyezd el weblapodon, ne ömleszd egybe az egész mondanivalódat, mert ezzel is elijeszted az olvasódat, látogatódat.
5,- A betűméreteknél minimum 11px nagyságúval írd az oldalad meg.
6,- A fentiekből következik, hogy a weblapod tartalma legyen olvasható (ha túl kicsi vagy túl nagy betűkkel írod akkor azzal mindig zavaró eredményt érsz el). Ne essél túlzásba a különféle betűkarakterek alkalmazásával.
7,- A linkeket a weblapodon a szokott módon jelöld ( aláhúzva és kék színnel), ugyanis ez van a látogatód fejében rögzitve.
8,- Weblapod navigációja legyen egyértelmű, (ne kelljen kitalálnia, hogy melyik gombbal mit is kell kezdenie).
9,- Ha kép is van oldaladon akkor az esetek döntő többségében ezzel kezdi a látogató, majd a kép jobb oldalán levő két három sorral folytatja. Ezért itt is add meg a legfontosabb információt, hogy mit kap a weboldaladon.

Én ezeket tartottam fontosnak a sikeres weblaphoz vezető út elérése céljához. Ha betartod akkor síkert érhetsz el  weblapoddal.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok nézzétek meg ezt a két jó oldalt.:D

    http://olsen68.honlapom.com/web.php?a=olsen68&o=_KBSOjYJc2

    http://verseny67.honlapom.com/web.php?a=verseny67&o=xnE1nNmOuG

    jelentkezetek a honlap versenyre hogyhavan honlaom.com oldaltok írjatok a vendég könyvbe és az üzenö falre

    VálaszTörlés