2010. január 21., csütörtök

Linképítés fontossága

Miért fontos a link építés?

Ugyanis ha elkészült a weblapunk amely nagyon értékes tartalommal és sok szép design elemmel van felvértezve, attól még  a potenciális látogatóink, vevőink nem fognak tudni róla. A keresők is egy bizonyos idő után fogják megtalálni a weblapunkat, ha nincsen beregisztrálva a releváns link centrumokba. Ennek a felgyorsítása véget, vagyis minél előbb a keresőkben is megtalálható legyen weblapunk el kell kezdenünk linket építeni.


Minden linképítésnek a legfőbb célja, hogy weblapunkat minél többen megtalálják az Interneten a keresők által. A linképítésbe tartozik a linkcentrumok és linkadatbázisok valamint a fontosabb keresőkbe való regisztrálás. Esetlegesen linkcsere partnerek felkutatása és velük való releváns link cserélése.




A link építés további előnye, az is, hogy több értékes pozíciót is elfoglalhat a weblapja a keresőkben nemcsak a fő oldalával hanem az aloldallal is.(Pl a fő oldal a keresőben egy adott kulcsszóra (angolnyelv) a 6. helyen szerepel, és az aloldal egy másik kulcsszóra (nyelvoktatás) a 10.helyen helyezkedik el.

Arra kell vigyázni, hogy a link tartalmazza a kulcsszavunkat amire szeretnénk előre kerülni, különben nem sokat ér a link, és nem fog feljebb kerülni a keresőkben. Miért? Gondoljon bele: a link szövege navigálja az embereket, az sejteti, hogy mi lehet a link mögött. A keresőknek is ez fontos, ők is ezáltal segítenek bennünket kiszolgálni. Éppen ezért, ha sok olyan linkünk van, ami a kulcsszavakat tartalmazza, akkor nagyobb eséllyel lehet a weblapja az első arra a szóra vagy tevékenységre. A „klikk ide” vagy a "további információ" szövegű linkek ezért teljesen használhatatlanok.

A gyorsabban frissülő oldalaknak nagyobb a szerepe a keresőkben is. Frissíteni kell az oldalát minél többször, ha jobb kereső pozíciót szeretne weboldalának.  A közösségi oldalak nagy előnye, hogy gyorsan frissülnek, ezért ha oda bekerül a weblapja, az jó értékelésnek számít.

Miért fontos a weboldalunkra mutató linkek minél nagyobb számra való növelése?
Az első és legfontosabb dolog, amiért link katalógusokba regisztrálunk, hogy onnan közvetlen Ügyfeleket és Érdeklődőket csaljunk a weboldalunkra. Ekkor jól csengő nevet választhatunk a linknek és a hatás nem maradhat el. De ennek jelentőségét nem szabad túlbecsülni, de van neki egy sokkal fontosabb hatása is:
Amit a keresőkre gyakorol. Minél több releváns (témába vágó) oldalról mutat ránk link, a keresők annál hasznosabbnak veszik az oldalunkat. Ennek is vannak azonban korlátai, ha pl.: 100 db link mutat ránk ugyanarról a linkkatalógus oldalról, annak eredménye közel ugyanannyi, mintha csak 8-10 mutatna onnan ránk.

Szeretné, hogy az ön weblapja is a Google keresőjében az adott szóra, szavakra minél jobb pozíciót foglaljon el?

Olvassa el a következő írásom:A lehető legjobb pozíció a keresőkben

1 megjegyzés: